Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Ingheţată de căpşune făcută în casă

Posted on | august 14, 2015 | 1 Comment

inghetata de capsune in pahar

Ce poate să fie mai bun vara asta decât o îngheţată de căpşune făcută în casă? Îţi prezentăm o reţetă simplă de îngheţată cu sos de căpşune, care are rezultate spectaculoase.

Dacă vă plac căpşunile înseamnă că veţi adora această îngheţată cremoasă, aromată şi rapidă!

Ingrediente pentru pregătirea îngheţatei de căpşune:

  • 500 gr căpşune
  • 3 linguriţe de sirop de agave sau miere / zahăr
  • 250 gr. iaurt slab
  • 1 vârf de cuţit de baton de vanilie tocat mărunt
  • 500 gr frişcă lichidă sau 500 ml smântână – prin mixare se obţine o frişcă delicioasă şi sănătoasă

Ingrediente pentru prepararea sosului de căpşune:

  • 5 linguri apă plată
  • 5 linguri zahăr
  • 160 gr căpşune

Pentru décor : câteva frunze mici de mentă sau batoane subţiri de vanilie

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de refrigerare in congelator: 2 ore

Ingheţată de căpşune făcută în casă, mod de preparare:

inghetata Într-o strecurătoare de inox se pun căpşunele şi se spală, după ce au fost scoase codiţele. Se lasă la scurs câteva minute. Se taie căpşunele în două şi se pun într-un blender împreună cu siropul de agave, mierea de albine sau zahăr, urmat de iaurt şi se mixează bine.

Dacă folosim frişcă lichidă, acesta se bate până se întăreşte. La fel se procedează şi cu smântâna.  Se păstrează la frigider.
Se adăugă astfel frişca obţinută peste compoziţia pregătită anterior. Se amestecă cu atenţie până în momentul în care compoziţia devine omogenă.
Crema obţinută se toarnă în pahare de plastic sau in alte recipiente şi se pune îngheţat în congelator. În două ore avem în congelator îngheţată de căpşune!

Pentru pregătirea sosului de căpşune, procedăm astfel:
Spălăm fructele, îndepărtăm codiţele şi le presăm cu o furculiţă de lemn. Luăm o cratiţă înaltă de inox şi le punem pe foc, împreună cu apa şi zahărul. Se lăsa să fiarbă la foc mic, timp de 5-7 minute, mestecând continuu, să nu se lipească, până când compoziţia capătă consistenţa unui sos. Se lăsa la răcit.

Între timp se scoate de la congelator îngheţata de căpşune.
Pentru a se putea folosi sosul, este important să punem îngheţata de căpşune din paharele de plastic în castronele speciale din sticlă sau porţelan.
Peste îngheţata din castronel se toarnă sosul cu o lingură şi se decorează cu 2-3 frunze mici de mentă sau 2-3 batoane subţiri de vanilie.

inghetata de capsune

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
REŢETĂ: Chili con carne
Secretele lui Hugo Desnoyer (6) - Viţel de lapte Correze
Salată de paste cu legume
Croque monsieur - sandviş cu brânză şi şuncă
Comté - brânză presată gătită. Origine: Munţii Jura şi Alpi
Trofeu european pentru sculptură în zahăr

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

One Response to “Ingheţată de căpşune făcută în casă”

  1. smire
    iunie 26th, 2013 @ 8:57 am

    Delicios,mai ales ca e si perioada capsunilor … am facut deja

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie