O versiune diferită de hummus decât de obicei, o rețetă ușoară, excelentă pentru un aperitiv sau o gustare delicioasă.
Am condimentat hummusul de mazăre cu tahini – pasta de susan, sare, piper și usturoi, dar puteți folosi aromele pe care le preferați, de exemplu mentă sau coajă de lămâie.
Tahini sau pasta de susan se obține din semințe de susan coapte, este bogat în grăsimi sănătoase (Omega-3, Omega-6) , vitamine (B1, B6) și minerale.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-200 gr mazăre boabe (proaspătă sau congelată)
-1 lingură de tahini
-1/2 cătel usturoi
-1/2 lămaie
-ulei de masline extravirgin
-sare,piper după gust
Timp de pregatire -aprox. 20 minute
Modul de preparare:
Înmuiați mazărea în apă fierbinte și lăsați-o la fiert timpul necesar.
După fierbere, scufundați mazărea imediat în apă și gheață pentru a opri gătitul și pentru a menține culoarea verde strălucitoare.
Scurgeți mazărea și puneți-o într-un mixer cu tahini, usturoiul, uleiul de măsline extravirgin, jumătatea de lămâie stoarsă, sare și piper după gust și amestecați până se omogenizează.
Completați hummusul de mazăre cu un strop de ulei și serviți-l cu felii de pâine ca acompaniament.
Poftă bună !