Hummusul de năut este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu realizat cu o cremă din năut, tahini, boia și suc de lămâie.
O rețetă rapidă și ușor de făcut și care fiind foarte hrănitoare, se potrivește perfect nevoilor celor care urmează o dietă vegană sau vegetariană.
Îl puteți pregăti cu ușurință pentru un aperitiv rapid, folosind chiar și năut conservat.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-300 g năut fiert și scurs (din conserva daca nu aveti timp să-l fierbeți)
-sucul de la 1 lămâie
-3-5 linguri de ulei de măsline extravirgin
-1 cățel de usturoi
-1/2 linguriță sare
-2 linguri tahini (este o pasta de susan pe care o gasiti la orice magazin arabesc)
-1 vârf de boia
Timp de preparare circa 15 minute.
Mod de preparare:
Scurgeți năutul și amestecați-l cu sucul de lămâie, uleiul, cățelul de usturoi, sarea, tahini și boia.
Amestecați totul, cu un blender sau mixer, până obțineți un fel de cremă semi-densă, netedă și fără cocoloașe.
Transferați-l într-un castron și păstrați-l la frigider până când este gata de utilizare.
Înainte de servire, ornați hummusul de năut cu un vârf de boia și un strop de ulei.
Hummusul, este perfect pentru a fi servit cu pita sau falafel, delicioase și alte rețete cu năut : Supă cremoasă de năut sau hummus : Hummus de mazăre
Poftă bună!