AcasăCategorii rețeteAluaturiTortellini de casă cu carne

Tortellini de casă cu carne

Tortellini de casă cu carne- sunt un tip tradițional de paste italiene umplute, originare din regiunea Emilia-Romagna sub formă de „inele” delicate de aluat, umplute cu carne sau brânzeturi.

Prepararea lor de la zero este o activitate migăloasă dar satisfăcătoare, perfectă pentru o zi de gătit în familie!

Ingrediente ptr 4 persoane :

Pentru aluatul de paste:

-300 g făină tip 00 (sau făină normală de grâu)

-3 ouă

-1 praf de sare

-1 linguriță de ulei de măsline (opțional)

Pentru umplutură (clasică cu carne și parmezan) :

-200 g carne tocată (porc sau amestec porc-vită)

-50 g mortadella sau prosciutto (tăiat mărunt sau tocat)

-50 g parmezan ras

-1 ou

-sare și piper după gust

-un praf de nucșoară

Timp total circa 1 oră- 1 oră și jumătate

Modul de preparare:

Puneți făina pe o suprafață curată în formă de vulcan, spargeți ouăle în mijloc și adăugați un praf de sare.

Începeți să amestecați ouăle cu o furculiță, apoi încorporați treptat făina.

Frământați 10 minute până obțineți un aluat neted și elastic.

Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească 30 de minute.

Între timp dedicați-vă umpluturii astfel : gătiți carnea tocată într-o tigaie cu puțin ulei până se rumenește ușor, apoi lăsați-o să se răcească.

Amestecați într-un bol carnea gătită, mortadella, parmezanul, oul, sare, piper și nucșoară.

Întindeți aluatul subțire folosind sucitorul sau mașina de paste.

Tăiați pătrate de aprox. 4×4 cm.

Puneți câte o linguriță mică de umplutură în centru, apoi împăturiți fiecare bucată în triunghi, presați marginile și uniți colțurile pentru a forma tortellini.

Fierbeți apă cu sare, adăugați tortellini și fierbeți-i 3–5 minute (până se ridică la suprafață).

Serviți-i cu sos de smântână și unt, sos de roșii simplu sau într-o supă clară de pui/vită.

Presărați deasupra parmezan ras.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Ravioli de casă cu ricotta și spanac

Articole Similare