Tortellini de casă cu carne- sunt un tip tradițional de paste italiene umplute, originare din regiunea Emilia-Romagna sub formă de „inele” delicate de aluat, umplute cu carne sau brânzeturi.
Prepararea lor de la zero este o activitate migăloasă dar satisfăcătoare, perfectă pentru o zi de gătit în familie!
Ingrediente ptr 4 persoane :
Pentru aluatul de paste:
-300 g făină tip 00 (sau făină normală de grâu)
-3 ouă
-1 praf de sare
-1 linguriță de ulei de măsline (opțional)
Pentru umplutură (clasică cu carne și parmezan) :
-200 g carne tocată (porc sau amestec porc-vită)
-50 g mortadella sau prosciutto (tăiat mărunt sau tocat)
-50 g parmezan ras
-1 ou
-sare și piper după gust
-un praf de nucșoară
Timp total circa 1 oră- 1 oră și jumătate
Modul de preparare:
Puneți făina pe o suprafață curată în formă de vulcan, spargeți ouăle în mijloc și adăugați un praf de sare.
Începeți să amestecați ouăle cu o furculiță, apoi încorporați treptat făina.
Frământați 10 minute până obțineți un aluat neted și elastic.
Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească 30 de minute.
Între timp dedicați-vă umpluturii astfel : gătiți carnea tocată într-o tigaie cu puțin ulei până se rumenește ușor, apoi lăsați-o să se răcească.
Amestecați într-un bol carnea gătită, mortadella, parmezanul, oul, sare, piper și nucșoară.
Întindeți aluatul subțire folosind sucitorul sau mașina de paste.
Tăiați pătrate de aprox. 4×4 cm.
Puneți câte o linguriță mică de umplutură în centru, apoi împăturiți fiecare bucată în triunghi, presați marginile și uniți colțurile pentru a forma tortellini.
Fierbeți apă cu sare, adăugați tortellini și fierbeți-i 3–5 minute (până se ridică la suprafață).
Serviți-i cu sos de smântână și unt, sos de roșii simplu sau într-o supă clară de pui/vită.
Presărați deasupra parmezan ras.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Ravioli de casă cu ricotta și spanac