Inele de calamar pane

Inele de calamar pane – un aperitiv clasic mediteranean, cu textură crocantă la exterior și fragedă în interior, perfecte pentru cine rapide sau gustări speciale,  ușor de pregătit și pline de savoare !

Ingrediente ptr 2 persoane:

-300-350 g inele de calamar (proaspete sau decongelate)

-1 ou

-4 linguri făină albă

-4 linguri pesmet

-sare și piper, după gust

-ulei de floarea-soarelui

Timp total circa 20-25 de minute

Modul de preparare:

Pregătirea calamarului:

Dacă folosiți inele congelate, lăsați-le să se dezghețe complet, apoi tamponați-le bine cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de apă.

Presărați sare, piper, usturoiul pudră și amestecați uniform inelele de calamar.

Panare:
Pregătiți 3 boluri: unul cu făină, unul cu ou bătut și unul cu pesmet.

Treceți fiecare inel prin făină, apoi prin ou și, la final, prin pesmet.

Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă și când este fierbinte (aprox. 170-180°C), adăugați inelele, în tranșe.

Prăjiți-le 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante și scoateți-le pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

Serviți cu felii de lămâie, sos tartar, o salată verde, legume la grătar sau maioneză cu usturoi.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Supă de fructe de mare

Articole Similare