Inele de calamar pane – un aperitiv clasic mediteranean, cu textură crocantă la exterior și fragedă în interior, perfecte pentru cine rapide sau gustări speciale, ușor de pregătit și pline de savoare !
Ingrediente ptr 2 persoane:
-300-350 g inele de calamar (proaspete sau decongelate)
-1 ou
-4 linguri făină albă
-4 linguri pesmet
-sare și piper, după gust
-ulei de floarea-soarelui
Timp total circa 20-25 de minute
Modul de preparare:
Pregătirea calamarului:
Dacă folosiți inele congelate, lăsați-le să se dezghețe complet, apoi tamponați-le bine cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de apă.
Presărați sare, piper, usturoiul pudră și amestecați uniform inelele de calamar.
Panare:
Pregătiți 3 boluri: unul cu făină, unul cu ou bătut și unul cu pesmet.
Treceți fiecare inel prin făină, apoi prin ou și, la final, prin pesmet.
Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă și când este fierbinte (aprox. 170-180°C), adăugați inelele, în tranșe.
Prăjiți-le 1-2 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante și scoateți-le pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Serviți cu felii de lămâie, sos tartar, o salată verde, legume la grătar sau maioneză cu usturoi.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Supă de fructe de mare