Supă de fructe de mare

Supa de fructe de mare – un preparat cu specific mediteraneean, hrănitor și sănătos, un deliciu pentru cei care iubesc fructele de mare și care ne duce cu gândul la vacanță!

Ingrediente pentru 2 persoane :

-200 g fructe de mare mixte (creveți, calamari, midii)

-1 ceapă mică

-2 căței de usturoi

-1 morcov

-400 ml de suc de roșii

-100 ml vin alb

-2-3 linguri ulei de măsline

-sare și piper după gust

-pătrunjel proaspăt

Timpul de preparare 30-35 de minute

Modul de preparare :

Tocați ceapa, usturoiul și tăiați morcovul felii subțiri.

Într-o oală, încingeți uleiul de măsline, adăugați ceapa și usturoiul și sotați câteva minute. Apoi, adăgați morcovul și sotați alte câteva minute.

Turnați vinul alb și lăsați-l să fiarbă câteva minute pentru a se evapora alcoolul.

Adăugați sucul de roșii și aduceți totul la fierbere.

Odată ce supa clocotește, adăugați fructele de mare și gătiți timp de 10-15 minute.

Potriviți de sare și piper după gust.

Serviți supa caldă, decorată cu pătrunjel proaspăt și crutoane de pâine.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Paella cu fructe de maresau Sauté de midii

Articole Similare