Supa de fructe de mare – un preparat cu specific mediteraneean, hrănitor și sănătos, un deliciu pentru cei care iubesc fructele de mare și care ne duce cu gândul la vacanță!
Ingrediente pentru 2 persoane :
-200 g fructe de mare mixte (creveți, calamari, midii)
-1 ceapă mică
-2 căței de usturoi
-1 morcov
-400 ml de suc de roșii
-100 ml vin alb
-2-3 linguri ulei de măsline
-sare și piper după gust
-pătrunjel proaspăt
Timpul de preparare 30-35 de minute
Modul de preparare :
Tocați ceapa, usturoiul și tăiați morcovul felii subțiri.
Într-o oală, încingeți uleiul de măsline, adăugați ceapa și usturoiul și sotați câteva minute. Apoi, adăgați morcovul și sotați alte câteva minute.
Turnați vinul alb și lăsați-l să fiarbă câteva minute pentru a se evapora alcoolul.
Adăugați sucul de roșii și aduceți totul la fierbere.
Odată ce supa clocotește, adăugați fructele de mare și gătiți timp de 10-15 minute.
Potriviți de sare și piper după gust.
Serviți supa caldă, decorată cu pătrunjel proaspăt și crutoane de pâine.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Paella cu fructe de maresau Sauté de midii