Sauté-ul de midii – o rețetă rapidă și extrem de savuroasă, o gustare care ne aduce întotdeuna aminte de vară, soare și vacanță!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-500 g midii proaspete (curățate)
-2 linguri ulei de măsline
-2 căței de usturoi, tocați fin
-1/2 pahar de vin alb sec
-1/2 lămâie bio (sucul și coaja)
– pătrunjel proaspăt, tocat
-1 ardei iute (opțional, pentru un gust picant)
-sare și piper după gust
Timp de pregătire circa 15-20 minute.
Modul de preparare :
Dacă nu sunt deja curățate, spalați midiile și curățați-le îndepărtând mustățile.
Într-o tigaie mare, puneți uleiul de măsline la încălzit.
Când uleiul este fierbinte, adăugați usturoiul tocat și, opțional, ardeiul iute. Sotați usturoiul circa 1-2 minute, până devine auriu.
Turnați vinul alb în tigaie și așteptați să se evapore alcoolul.
Adăugați midiile, acoperiți cu un capac și lăsați-le la gătit timp de 5-7 minute, până când se deschid cochiliile.
Presărați sare, piper după gust, zeama de la 1/2 lămâie, pătrunjelul tocat și coaja rasă de lămâie pentru un plus de prospețime.
Serviți imediat, alături de crutoane de pâine prăjită.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Supă de fructe de mare