Sauté de midii

Sauté-ul de midii – o rețetă rapidă și extrem de savuroasă, o gustare care ne aduce întotdeuna aminte de vară, soare și vacanță!

 Ingrediente ptr 2 persoane:

-500 g midii proaspete (curățate)

-2 linguri ulei de măsline

-2 căței de usturoi, tocați fin

-1/2 pahar de vin alb sec

-1/2 lămâie bio (sucul și coaja)

– pătrunjel proaspăt, tocat

-1 ardei iute (opțional, pentru un gust picant)

-sare și piper după gust

Timp de pregătire circa 15-20 minute.

Modul de preparare :

Dacă nu sunt deja curățate, spalați midiile și curățați-le îndepărtând mustățile.

Într-o tigaie mare, puneți uleiul de măsline la încălzit.

Când uleiul este fierbinte, adăugați usturoiul tocat și, opțional, ardeiul iute. Sotați usturoiul circa 1-2 minute, până devine auriu.

Turnați vinul alb în tigaie și așteptați să se evapore alcoolul.

Adăugați midiile, acoperiți cu un capac și lăsați-le la gătit timp de 5-7 minute, până când se deschid cochiliile.

Presărați sare, piper după gust, zeama de la 1/2 lămâie, pătrunjelul tocat și coaja rasă de lămâie pentru un plus de prospețime.

Serviți imediat, alături de crutoane de pâine prăjită.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Supă de fructe de mare

 

Articole Similare