Pui în stil mediteraneean

Pui în stil mediteraneean –  o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru o cină ușoară și aromată sau pentru un prânz cu familia!

 Ingrediente ptr 2 persoane:

-2 bucăți de pulpe dezosate

-2 linguri ulei de măsline

-2 căței de usturoi (tocați mărunt)

-1 linguriță oregano uscat

-1/2 linguriță cimbru

-sare și piper după gust

-1/2 lămâie stoarsă

-1/2 pahar de vin alb sec

-10-12 roșii cherry, tăiate pe jumătate

-1/2 ardei gras roșu, feliat

-10 măsline Kalamata, fără sâmburi

-pătrunjel proaspăt

Timpul total de preparare: 35-40 minute

Modul de preparare:

Marinați puiul astfel : într-un bol, amestecați uleiul de măsline, usturoiul, oregano, cimbrul, sarea, piperul, zeama de lămâie și puneți pulpele de pui în acest amestec timp de 20-30 minute.

Odată ce pulpele de pui s-au marinat, într-o tigaie mare, încingeți puțin ulei și rumeniți-le bine pe ambele părți (circa 5-6 minute pe fiecare parte).

Adăugați roșiile cherry, ardeiul, măslinele, vinul alb, acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de circa 10 minute.

Odată ce puiul s-a rumenit adăugați pătrunjel proaspăt și serviți cu o garnitură de orez, couscous sau salată verde.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Rulouri de pui la cuptor

Articole Similare