Pui în stil mediteraneean – o rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru o cină ușoară și aromată sau pentru un prânz cu familia!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-2 bucăți de pulpe dezosate
-2 linguri ulei de măsline
-2 căței de usturoi (tocați mărunt)
-1 linguriță oregano uscat
-1/2 linguriță cimbru
-sare și piper după gust
-1/2 lămâie stoarsă
-1/2 pahar de vin alb sec
-10-12 roșii cherry, tăiate pe jumătate
-1/2 ardei gras roșu, feliat
-10 măsline Kalamata, fără sâmburi
-pătrunjel proaspăt
Timpul total de preparare: 35-40 minute
Modul de preparare:
Marinați puiul astfel : într-un bol, amestecați uleiul de măsline, usturoiul, oregano, cimbrul, sarea, piperul, zeama de lămâie și puneți pulpele de pui în acest amestec timp de 20-30 minute.
Odată ce pulpele de pui s-au marinat, într-o tigaie mare, încingeți puțin ulei și rumeniți-le bine pe ambele părți (circa 5-6 minute pe fiecare parte).
Adăugați roșiile cherry, ardeiul, măslinele, vinul alb, acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de circa 10 minute.
Odată ce puiul s-a rumenit adăugați pătrunjel proaspăt și serviți cu o garnitură de orez, couscous sau salată verde.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Rulouri de pui la cuptor