Ardei umpluți cu carne

Ardei umpluți cu carne – o rețetă simplă și gustoasă, un preparat clasic care combină gustul dulce al ardeilor copți cu umplutura suculentă și aromată a cărnii, ideal pentru prânz sau cină!

Ingrediente ptr 4 persoane:

4 ardei grași mari (roșii sau galbeni)

-500 g carne tocată (vită, porc sau amestec)

-100 g orez (cam 5-6 linguri)

-1 ceapă mare, tocată mărunt

-2 linguri ulei

-1 ou

-1-2 linguri pastă de tomate

-1 legătură pătrunjel tocat

-sare și piper după gust

-500 ml suc de roșii

Timpul total: 1 oră și 30 minute

Modul de preparare :

Spălați ardeii, tăiați capacul și curățați-i de semințe și nervuri.

Într-o tigaie, căliți ceapa cu puțin ulei, adăugați orezul și căliți-l câteva minute.

Amestecați ceapa și orezul cu carnea tocată, oul, pătrunjelul, sare, piper și o lingură de pastă de tomate.

Umpleți ardeii cu compoziția pregătită, fără a-i îndesa foarte tare (orezul se va umfla) și puneți capacele ardeilor înapoi.

Așezați ardeii într-o cratiță încăpătoare, turnați sucul de roșii și puțină apă, atât cât sa-i acopere pe jumătate.

Fierbeți la foc mic, acoperiți, timp de 50-60 minute sau gătiți la cuptor, tot acoperiți, timp de 60 de minute.

Serviți cu smântână sau iaurt, după preferințe!

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Ardei umpluți cu ton

Articole Similare