Ardei umpluți cu carne – o rețetă simplă și gustoasă, un preparat clasic care combină gustul dulce al ardeilor copți cu umplutura suculentă și aromată a cărnii, ideal pentru prânz sau cină!
Ingrediente ptr 4 persoane:
–4 ardei grași mari (roșii sau galbeni)
-500 g carne tocată (vită, porc sau amestec)
-100 g orez (cam 5-6 linguri)
-1 ceapă mare, tocată mărunt
-2 linguri ulei
-1 ou
-1-2 linguri pastă de tomate
-1 legătură pătrunjel tocat
-sare și piper după gust
-500 ml suc de roșii
Timpul total: 1 oră și 30 minute
Modul de preparare :
Spălați ardeii, tăiați capacul și curățați-i de semințe și nervuri.
Într-o tigaie, căliți ceapa cu puțin ulei, adăugați orezul și căliți-l câteva minute.
Amestecați ceapa și orezul cu carnea tocată, oul, pătrunjelul, sare, piper și o lingură de pastă de tomate.
Umpleți ardeii cu compoziția pregătită, fără a-i îndesa foarte tare (orezul se va umfla) și puneți capacele ardeilor înapoi.
Așezați ardeii într-o cratiță încăpătoare, turnați sucul de roșii și puțină apă, atât cât sa-i acopere pe jumătate.
Fierbeți la foc mic, acoperiți, timp de 50-60 minute sau gătiți la cuptor, tot acoperiți, timp de 60 de minute.
Serviți cu smântână sau iaurt, după preferințe!
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Ardei umpluți cu ton