Ardeii umpluți cu ton sunt un fel de mâncare delicioasă și gustoasă, o rețetă ușor de preparat, perfectă atât ca apertitiv dar și ca fel de mâncare unic pentru prânz sau cină.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-4 ardei grași (de preferat roșii sau verzi)
-2 conserve de ton în ulei sau apă (aproape 200 g fiecare)
-1 ceapă tocată mărunt
-2 linguri de ulei de măsline
-1 linguriță de muștar
-1 ou
-sare și piper, după gust
-1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
-200 ml de apă
Timp de pregătire -aprox. 1 oră
Modul de preparare :
Spălați ardeii, tăiați-le capetele și îndepărtați semințele.
Scufundați-i într-o oală cu apă clocotită timp de 5-7 minute pentru a se înmuia puțin și lăsați-i să se răcească.
Într-o tigaie, sotați ceapa tocată până devine aurie.
Într-un castron, amestecați tonul cu ceapa călită, oul, muștarul, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust.
Umpleți fiecare ardei cu amestecul obținut, așezați-i într-o cratiță și turnați apă în jurul lor.
Acoperiți cu un capac și lăsați-i să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.
Puteți încerca și alte variante precum: Ardei cu mozzarella sau Grapefruit umplut cu ton
Poftă bună!