Ardei umpluți cu ton

Ardeii umpluți cu ton sunt un fel de mâncare delicioasă și gustoasă, o rețetă ușor de preparat, perfectă atât ca apertitiv dar și ca fel de mâncare unic pentru prânz sau cină.

Ingrediente ptr 4 persoane:

-4 ardei grași (de preferat roșii sau verzi)

-2 conserve de ton în ulei sau apă (aproape 200 g fiecare)

-1 ceapă tocată mărunt

-2 linguri de ulei de măsline

-1 linguriță de muștar

-1 ou

-sare și piper, după gust

-1/2 legătură de pătrunjel proaspăt

-200 ml de apă

Timp de pregătire -aprox. 1 oră

Modul de preparare : 

Spălați ardeii, tăiați-le capetele și îndepărtați semințele.

Scufundați-i într-o oală cu apă clocotită timp de 5-7 minute pentru a se înmuia puțin și lăsați-i să se răcească.

Într-o tigaie, sotați ceapa tocată până devine aurie.

Într-un castron, amestecați tonul cu ceapa călită, oul, muștarul, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust.

Umpleți fiecare ardei cu amestecul obținut, așezați-i într-o cratiță și turnați apă în jurul lor.

Acoperiți cu un capac și lăsați-i să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.

Puteți încerca și alte variante precum:  Ardei cu mozzarella sau Grapefruit umplut cu ton

Poftă bună!

Articole Similare