Hummus de sfeclă roșie – varianta vegană, colorată și plină de gust a rețetei clasice, o alegere excelentă pentru gustări sănătoase, cine rapide sau platouri festive!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-1 sfeclă roșie medie, fiartă sau coaptă (aprox. 150 g)
-200 g năut fiert
-1 lingură pastă tahini
-1-2 linguri zeamă de lămâie
-1 cățel mic de usturoi
-1-2 linguri ulei de măsline
-sare – după gust
Timp total circa 15 minute
Modul de preparare:
Într-un robot de bucătărie, adăugați sfecla, năutul, tahini, zeama de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline și sarea.
Omogenizați totul până obțineți o cremă fină, dacă este prea densă, adăugați 1-2 linguri de apă sau ulei pentru o textură mai lejeră.
Puneți hummusul într-un bol și serviți cu lipii calde, bastonașe de legume (morcovi, țelină, castraveți), pâine prăjită, ca aperitiv sau garnitură lângă carne sau pește.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Tartare de sfeclă roșie

