Drobul de miel – un preparat traditional, cremos, aromat, cu gust de primăvară, delicios și nelipsit la masa de Paște !
Ingrediente pentru 6 persoane :
-organe de miel (ficat, inimă, plămâni, splină) – aprox. 800 g – 1 kg
-1 prapure de miel (pentru învelit drobul)
-2 legături de ceapă verde
-2 legături de usturoi verde
-1 legătură de pătrunjel
-1 legătură de mărar
-6 ouă
-2 linguri ulei
-sare și piper după gust
Timpul de pregătire circa 2 ore
Modul de preparare:
Spălați bine organele, lăsați-le cel puțin 20 minute în apă rece cu puțin oțet, după care fierbeți-le în apă timp de 20-30 de minute cu puțină sare.
Odată fierte lăsați-le să se răcească, apoi tocați-le mărunt.
Tocați verdețurile: ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul.
Amestecați organele mărunțite cu verdețurile, ouăle crude, sare, piper și cele 2 linguri de ulei.
Tapetați o tavă de cozonac cu prapurul de miel (spălat în prealabil) sau, alternativ, cu hârtie de copt.
Turnați compoziția în tavă și coaceți drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-40 de minute, până capătă o crustă aurie.
Serviți alături de o salată verde cu ridichi și lămâie.
Poftă bună !
Vă recomnadăm și : Friptura din carne de miel