Drob de miel

Drobul de miel – un preparat traditional, cremos, aromat, cu gust de primăvară, delicios și nelipsit la masa de Paște !

Ingrediente pentru 6 persoane :

-organe de miel (ficat, inimă, plămâni, splină) – aprox. 800 g – 1 kg

-1 prapure de miel (pentru învelit drobul)

-2 legături de ceapă verde

-2 legături de usturoi verde

-1 legătură de pătrunjel

-1 legătură de mărar

-6 ouă

-2 linguri ulei

-sare și piper după gust

Timpul de pregătire circa 2 ore

Modul de preparare:

Spălați bine organele, lăsați-le cel puțin 20 minute în apă rece cu puțin oțet, după care fierbeți-le în apă timp de 20-30 de minute cu puțină sare.

Odată fierte lăsați-le să se răcească, apoi tocați-le mărunt.

Tocați verdețurile: ceapa, usturoiul, pătrunjelul și mărarul.

Amestecați organele mărunțite cu verdețurile, ouăle crude, sare, piper și cele 2 linguri de ulei.

Tapetați o tavă de cozonac cu prapurul de miel (spălat în prealabil) sau, alternativ, cu hârtie de copt.

Turnați compoziția în tavă și coaceți drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-40 de minute, până capătă o crustă aurie.

Serviți alături de o salată verde cu ridichi și lămâie.

Poftă bună !

Vă recomnadăm și : Friptura din carne de miel

Articole Similare