Codul este un tip de pește sănătos, bogat în proteine și sărac în grăsimi, fiind o sursă bună de acizi grași omega-3 și omega-6, dar și de vitaminele E, A, B12 și B6.
Astăzi am ales să vă prezentăm varianta la cuptor, peștele fiind pregătit pe un pat de cartofi subțiri și crocanti și îmbogățit cu fâșii de morcovi care oferă preparatului frăgezime și delicatete.
Ingrediente ptr 4-6 persoane :
-1 kg file de cod
-4-5 cartofi (tăiați Julienne)
-3-4 morcovi (tăiați Julienne )
-50 ml vin alb sec
-1 cățel de usturoi
-1 lingură de pătrunjel tocat
-100 ml ulei de masline
-sare și piper după gust
Timp de pregatire -aprox. 30 minute.
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 180 °.
Între timp, într-o tigaie, încălziți 1 lingură de ulei și căliți usturoiul împreună cu morcovii și cartofii, un polonic de apă caldă , sare și piper după gust.
Odată ce legumele s-au rumenit, turnati vinul și lăsați-l să se evapore, adăugați pătrunjelul și gătiți alte câteva minute. Scoateti usturoiul si puneți deoparte 2-3 linguri de sos.
Pregătiti o tavă de cuptor și așezați cartofii împreună cu morcovii, în așa fel încât să formați un strat.
Așezați codul, tăiat felii, pe stratul de legume și presărați-l cu cele 2-3 linguri de sos ținut deoparte.
Coaceți la cuptor timp de circa 20 de minute.
Pofta buna !