Timp de preparare:10 minute
Timp de gatire:15 minute
Ingrediente pentru flan de ciocolată:
- 200 gr de ciocolată fondantă (amară)
- 200 gr de unt
- 150 gr zahăr
- 4 ouă
- 40 gr faină
Flan de ciocolată – mod de preparare:
Ciocolata se topeşte la bain-marie împreună cu untul şi zahărul.
Ouăle se amestecă cu zahărul şi se bat cu ajutorul unui tel până când se topesc toate cristalele. Peste pasta de ouă turnăm ciocolata (după ce s-a răcit) şi adăugăm făina puţin câte puţin, amestecând până se omogenizează.
Pasta obţinută o turnăm în forme şi o introducem la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Desertul flan de ciocolată se serveşte cald (altfel se întăreşte miezul) împreună cu o cupă de îngheţată de vanilie.
Această prăjitură este originală prin faptul că la exterior este solidă iar în interior ciocolata rămâne moale.
Reţetă propusă de Gabriela Merloi