Tarta cu banane și ciocolată este un desert moale și delicios, o rețetă usoară, care datorită combinației dintre ciocolată și banană este perfectă atat la micul dejun sau în orice alt moment la zilei!
Ingrediente ptr 4 persoane :
-3 ouă la temperatura camerei
-150 gr zahăr brun
-100 ml ulei de floarea soarelui
-50 ml lapte (la temperatura camerei)
-250 gr făină oo
-2 banane feliate pe lung
-100 gr ciocolată amăruie
-16 gr praf de copt
-1 lingurită scortisoară
-1 vârf de sare
Timp de pregatire -aprox. 40-45 minute
Modul de preparare :
Bateți ouăle cu zahărul brun până obțineți un amestec pufos. Adăugați uleiul turnat fir, urmat de lapte.
Apoi adăugați făina cernută, praful de copt, un vârf de sare și scorțișoara și amestecati ușor până se omogenizează. Transferați compoziția obținută într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu faină, aranjați bananele feliate la suprafață, scufundându-le ușor în aluat, apoi ciocolata neagră tăiată grosier.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 40-45 de minute, verificând cu o scobitoare de lemn care, introdusă în tort, ar trebui să iasă curată.
Dacă vă plac tartele sau ciocolata puteți încerca și : flan de ciocolată sau Tartă cu smochine și ricotta
Poftă bună !