Menemen-ul, numit după un oraș din vestul Turciei, este un fel de mâncare tradițional care a devenit popular și în afara granițelor.
O mâncare delicioasă, servită adesea la micul dejun, dar care se potrivește perfect și pentru prânz sau cină.
Astazi vă propunem varianta cu ouăle întregi, diferită de rețeta originală in care ouăle sunt bătute ca pentru omletă.
INGREDIENTE – PTR 2 PERSOANE:
-4 ouă
-2 linguri de ulei de masline
-1 ceapa mare
-1-2 ardei gras
-1-2 ardei iuti
-4 rosii mari coapte
-2 catei usturoi
-sare si piper dupa gust
Timp de pregatire -aprox. 15-20 minute
MODUL DE PREPARARE :
Începeți prin a pregăti legumele. Spălați și tăiați roșiile în cuburi mici, tăiați ardeii în bucăți subțiri și tocați ceapa și usturoiul.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul tocate și sotati-le, aproximativ 5 minute.
Adăugați ardeii tăiați și continuați să gătiți inca 5 minute.
Adăugați roșiile tăiate, condimentați cu sare, piper. Reduceți focul la mediu-scazut și lăsați amestecul să se gătească până când roșiile se înmoaie, aproximativ 10-15 minute.
Cand lichidul a scazut, cu o lingura de lemn, faceti 4 gauri in amestec si adaugati cate un ou in fiecare gaura, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic pana cand ouale se incheaga complet.
Optional o puteti servi cu iaurt si patrunjel verde sau branza feta, mozzarella.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Omletă cu ouă de prepeliță