AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriRuladă de somon afumat și spanac

Ruladă de somon afumat și spanac

Rulada de somon afumat și spanac este perfectă pentru o masă rapidă, ușoară și savuroasă, fiind ideală și pentru un aperitiv sau o gustare elegantă.

Ingrediente ptr 4 persoane :

-200 g somon afumat

-200 g spanac proaspăt

-150 g cremă de brânză

-sare și piper după gust

-1 lingură de mărar proaspăt tocat

-ulei de măsline

Timpul de pregătire 20-30 minute.

Modul de preparare :

Spălați bine spanacul și tăiați-l grosier.

Într-o tigaie, adăugați puțin ulei și căliți spanacul timp de 2-3 minute până se înmoaie, după care lăsați-l să se răcească.

Într-un bol, amestecați crema de brânză cu mărarul tocat și condimentați cu sare și piper după gust.

Întindeți spanacul răcit pe o folie de plastic, astfel încât să formeze un strat uniform.

Adăugați un strat subțire de cremă de brânză peste stratul de spanac, apoi feliile de somon afumat deasupra și terminați cu încă un strat de amestec de cremă de brânză.

Rulați cu grijă presând ușor pentru a nu se desface.

Lăsați rulada la frigider pentru 15-20 de minute înainte de a o tăia pentru a se întări puțin.

Tăiați rulada de somon în bucăți, decorați cu frunze de rucola sau salată, câteva felii de lămâie și serviți.

Dacă vă place somonul afumat puteți savura și alte variante precum : Tartă cu somon și spanac sau Budincă cu somon și broccoli

Poftă bună !

 

 

Articole Similare