Sosul remoulade, tipic bucătăriei franceze, este un condiment caracterizat printr-o aromă bogată si o textură cremoasă, preparat dintr-o maioneză de casă și îmbogățit cu muștar, castraveți murați – tocați mărunt, capere desărate și pătrunjel proaspăt.
Un sos cu un gust ușor înțepător, perfect pentru a însoți felurile principale de carne și pește sau ouă fierte, salate de orez, legume și cartofi fierți.
Ingrediente ptr. aprox.300 ml de sos :
-200 ml ulei de floarea soarelui
-2 castraveți murați
-2 lingurițe capere desărate
-1/2 legătură de pătrunjel
-sare dupa gust
-2 gălbenușuri
-1 linguriță suc de lămâie
-1 linguriță de muștar
Timp de pregătire 15-20 minute.
Modul de preparare :
Asigurati-vă că ingredientele sunt la aceeasi temperatură.
Puneți gălbenușurile într-un castron și amestecați-le cu muștarul, folosind un tel de mână sau mixerul.
Turnați uleiul în fir subțire și continuați să amestecați.
De îndată ce amestecul începe să se îngroașe, adăugați sucul de lămâie și sarea.
Într-un blender, mixați pătrunjelul, caperele și castraveții murați.
Adăugați amestecul în maioneză și amestecați cu grijă.
Sosul remoulade se poate păstra la frigider, într-un borcan etanș, maxim 2-3 zile.
Pofta bună !