Supa cremă de ciuperci este apreciată pentru savoarea sa delicată și consistența sa fină, fiind un preparat delicios si hrănitor, perfectă pentru o dietă vegetariană, bogată în proteine și nutrienți și, implicit, foarte sățioasă.
Ingrediente ptr 4 persoane :
-500 g ciuperci champignon (sau orice tip preferați)
-1 ceapă tocată
-2 căței de usturoi tocați mărunt
-2 cartofi medii tăiați cubulețe
-1 litru de supa de legume sau apă
-2 linguri de ulei de măsline
-sare și piper după gust
-1 linguriță de pătrunjel proaspăt tocat
Timp de pregătire circa 45-55 de minute.
Modul de preparare :
Curățați și tăiați ciupercile în felii subțiri
Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline (sau untul) la foc mediu, adăugați
ceapa și usturoiul și căliți 3-4 minute.
Adăugați ciupercile și continuați să le sotați până elimină apa și se rumenesc ușor (5-7 minute).
Adăugați cartofii și turnați supa de legume sau apa.
Ajustați cu sare și piper după gust.
Lăsați supa să fiarbă la foc mic până când legumele sunt fierte complet, aproximativ 20-25 de minute.
Odată ce legumele sunt fierte, folosiți un blender vertical pentru a pasa supa până devine o cremă. Dacă este prea groasă, puteți adăuga puțină apă sau supă pentru a obține consistența dorită.
Serviți supa cremă de ciuperci caldă, decorată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Puteți încerca și alte rețete de supă cremă precum : Supă cremă de mazăre sau Supă cremă de linte și ciuperci
Poftă bună !