AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriTartare de ciuperci cu sos de vin alb

Tartare de ciuperci cu sos de vin alb

Tartare de ciuperci cu sos de vin alb – o rețetă elegantă și gustoasă, cu o textură suculentă și ușor crocantă, o opțiune vegetariană rafinată, ideală ca aperitiv!

Ingrediente ptr 2 persoane :

Pentru tartare:

-200 g ciuperci mixte (ex: champignon, pleurotus, hribi – proaspete sau rehidratate)

-1 lingură ulei de măsline

-1 ceapă roșie mică, tocată fin

-1 cățel de usturoi, zdrobit

-1 linguriță muștar Dijon

-1 linguriță zeamă de lămâie

-sare, piper și pătrunjel tocat

Pentru sosul de vin alb:

-100 ml vin alb sec

-1 lingură ulei de măsline

-1 linguriță amidon de porumb dizolvat în puțină apă

-sare, piper alb

Timp total circa 25 minute

Modul de preparare:

Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le cu ceapa și usturoiul, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, la foc mediu, până când se evaporă lichidul și se rumenesc ușor (aprox. 5-7 minute).

Luați-le de pe foc și lăsați-le să se răcească, apoi adăugați muștarul, zeama de lămâie, sare, piper și pătrunjelul tocat.

Puneți compoziția într-un inel culinar pe farfurie sau modelați cu lingura o formă circulară.

Într-o crăticioară, adăugați vinul și lăsați-l să fiarbă la foc mic 3-4 minute pentru a se evapora alcoolul.

Adăugați amidonul dizolvat, 1 lingură de ulei și amestecați continuu până se îngroașă ușor.

Potriviți gustul cu sare și piper alb.

Așezați tartarul de ciuperci pe farfurie și stropiți ușor cu sosul de vin alb cald.

Serviți  alături de pâine prăjită sau crackers.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Ciulama de gălbiori

 

                                           

Articole Similare