Ciuperci brune gratinate – perfecte ca garnitură lângă un grătar, excelente și ca masă în sine, hrănitoare, sățioase, pline de nutrienți, proteine vegetale și vitamine!
Ingrediente ptr 2 persoane :
-6-8 ciuperci brune
-100 g brânză (mozzarella, cașcaval, sau un mix de brânzeturi care se topesc bine)
-1-2 căței de usturoi tocați mărunt
-1 lingură ulei de măsline
-sare și piper după gust
-pătrunjel sau mărar
Timpul de pregătire circa de 30 minute.
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Curățați ciupercile și îndepărtați codițele, pe care le veți toca mărunt.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți codițele tocate împreună cu usturoiul, timp de 2-3 minute.
Amestecați codițele călite cu brânza rasă, sare, piper și verdeața.
Umpleți pălăriile ciupercilor cu compoziția obținută, așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le timp de 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Ciuperci cu sos de smântână

