AcasăCategorii rețetePaste, pizzaPaste cu ton și dovlecei

Paste cu ton și dovlecei

Paste cu ton și dovlecei – o rețetă ușoară și gustoasă, o combinație simplă, perfectă pentru „rezolvarea” prânzurilor sau a cinelor, chiar și în ultimul moment!

Ingrediente – 4 persoane:

-320 gr paste (fusili sau penne)

-400 gr de dovlecei

-100 gr ton in ulei

-1 catel de usturoi

-coaja rasa de la 1/2 lamaie netratata

-frunze de menta (aleatoriu)

-ulei de masline

-sare

Timpul de preparare 15-20 minute

Modul de preparare :

Puneti apa la fiert pentru paste. Intre timp spălați dovleceii și tăiați-i în felii rotunde, rumeniți cățelul de usturoi într-o tigaie cu ulei, adăugați dovleceii și sotati-i, amestecând până când devin ușor aurii. Condimentati-i cu sare. Adăugați tonul bine scurs de ulei in tigaia cu dovlecei.

Imediat ce apa incepe sa dea in clocot puneti pastele la fiert(de preferință al dente).

Scurgeti bine pastele si adăugați-le in tigaia cu dovlecei si ton, amestecand totul timp de câteva minute, astfel încât să se aromatizeze.

Adăugați, după plac, lămâia rasă și câteva frunze de mentă.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Fettuccine cu dovlecei și lămâie 

 

Articole Similare