Conopida gratinată la cuptor este un preparat delicios, bogat și savuros cu un strat crocant și auriu deasupra, o combinație perfectă de arome și consistențe.
Ingrediente ptr 4 persoane:
– 1 conopidă medie
– 200 g brânză rasă (tip mozzarella sau cheddar)
– 100 ml smântână
– 1 cană lapte
– 50 g unt
– sare și piper după gust
-1 lingură de boia de ardei (opțional)
-1/2 linguriță nucșoară măcinată (opțional)
-1 lingură pesmet (pentru a obține un strat crocant)
Timp de preparare 40-45 minute
Modul de preparare:
Spălați conopida, rupeți-o în buchețele mici pe care le veți fierbe în apă cu sare timp de aproximativ 5-7 minute, până devin ușor moi, apoi, scurgeți-le bine.
Într-un bol, amestecați smântâna, laptele, brânza rasă, sarea, piperul și boiaua de ardei, (dacă doriți un gust mai picant), adăugați buchețelele de conopidă și amalgamați uniform.
Puneți compoziția într-o tavă unsă cu unt și presărați pesmetul deasupra, pentru a obține o crustă crocantă.
Coaceți la cuptor la 180°C timp de 25-30 de minute, până când se rumenește.
Vă recomandăm și alte rețete cu conopidă : Ciorbă de conopidă sau gratin de legume precum :Gratin de roșii și mozzarella
Poftă bună!