AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriConopidă gratinată la cuptor

Conopidă gratinată la cuptor

Conopida gratinată la cuptor este un preparat delicios, bogat și savuros cu un strat crocant și auriu deasupra, o combinație perfectă de arome și consistențe.

Ingrediente ptr 4 persoane:

– 1 conopidă medie

– 200 g brânză rasă (tip mozzarella sau cheddar)

– 100 ml smântână

– 1 cană lapte

– 50 g unt

– sare și piper după gust

-1 lingură de boia de ardei (opțional)

-1/2 linguriță nucșoară măcinată (opțional)

-1 lingură pesmet (pentru a obține un strat crocant)

Timp de preparare 40-45 minute

Modul de preparare:

Spălați conopida, rupeți-o în buchețele mici pe care le veți fierbe în apă cu sare timp de aproximativ 5-7 minute, până devin ușor moi, apoi, scurgeți-le bine.

Într-un bol, amestecați smântâna, laptele, brânza rasă, sarea, piperul și boiaua de ardei, (dacă doriți un gust mai picant), adăugați buchețelele de conopidă și amalgamați uniform.

Puneți compoziția într-o tavă unsă cu unt și presărați pesmetul deasupra, pentru a obține o crustă crocantă.

Coaceți la cuptor la 180°C timp de 25-30 de minute, până când se rumenește.

Vă recomandăm și alte rețete cu conopidă : Ciorbă de conopidă sau gratin de legume precum :Gratin de roșii și mozzarella
Poftă bună!

Articole Similare