AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriCaracatiță cu cartofi și dressing de lămâie

Caracatiță cu cartofi și dressing de lămâie

Caracatița este o moluscă gustoasă, bogată în proteine bune și cu un conținut scăzut de grăsimi, echipată cu opt tentacule de lungime egală, pe fiecare dintre care există două rânduri de ventuze – la caracatița ”adevărată de stâncă” și un rând de ventuze –  la caracatița de ”nisip”.

Astăzi vă prezentăm caracatița cu cartofi și dressing de lămâie – un preparat rafinat, delicios și sănătos !

Ingrediente ptr 4 persoane :

-1 kg caracatiță

-1 kg de cartofi

-160 ml ulei de măsline extravirgin

-1/2 lămâie

-1 legătură pătrunjel

-sare și piper după gust

Timp de pregatire -aprox.1 ora si 30 minute

Modul de preparare :

Începeți prin a curăța caracatița (dacă nu ați cumpărat-o deja curățată) îndepărtând ochii, punga de cerneală și osul. Clătiți-o foarte bine sub apă curentă.

Pregatiti o oală cu apă și cand apa începe să fiarbă, luați caracatița de cap și scufundați tentaculele în apă clocotită câteva secunde, repetând de trei ori. Astfel tentaculele se vor încreți. Așezați caracatița pe o farfurie.

Clătiți oala, umpleți-o din nou cu apă rece și adăugați o linguriță de sare. Introduceti caracatița cu tentaculele în sus și corpul în jos, complet acoperită de apă.

Odată ce apa începe să fiarbă în clocot acoperiți cu un capac și fierbeți 30-40 de minute, după care opriți focul, țineți oala acoperită și lăsați caracatița să se răcească în apa în care a fiert (astfel va rămâne fragedă).

Între timp, curățați cartofii și tăiați-i felii mai groase, fierbeți-i în apă sărată, scurgeți-i și lăsați-i să se răcească.

Preparați dressingul, amestecând într-un bol: uleiul, pătrunjelul tocat, sucul de lămâie, sarea și piperul.

Tăiați caracatița și amalgamați-o cu dressing-ul și cartofii fierți, amestecând ușor și uniform.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Caracatiță pe pat de piure de cartofi

 

 

Articole Similare