Supă rece de castraveți

Supa rece de castraveți – o rețetă ultra-răcoritoare, perfectă pentru zilele toride de vară, ideală pentru o dietă sănătoasă.

Textura sa catifelată și gustul proaspăt, ușor acrișor, cu note discrete de usturoi și verdețuri, o fac o alegere excelentă pentru un prânz ușor sau un aperitiv rapid.

Ingrediente ptr 2 persoane:

-2 castraveți medii (de preferat fără semințe)

-150 g iaurt natural

-1 cățel de usturoi (opțional, după gust)

-1 linguriță zeamă de lămâie

-1 lingură ulei de măsline extravirgin

-sare și piper după gust

-mărar proaspăt (sau mentă, pentru o variantă diferită)

-apă rece (1/4 cană sau după preferință, pentru consistență)

Timpul de pregătire 10-15 minute

Modul de preparare:

Curățați castraveții de coajă (opțional) și tăiați-i în bucăți.

Puneți-i în blender împreună cu iaurtul, usturoiul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și puțină apă.

Adăugați sare și piper după gust și mixați până obțineți o cremă fină.

Dacă e prea groasă, mai adăugați puțină apă.

Adăugați mărar tocat pentru un plus de prospețime și dați la frigider sau serviți imediat cu câteva cuburi de gheață.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Supă gazpacho

Articole Similare