Supa gazpacho – este o supă rece de roșii, originară din regiunea andaluză din Spania, delicioasă, aromată și foarte simplu de preparat, perfectă pentru zilele toride de vară și care poate fi servită ca aperitiv sau gustare între mese!
Ingrediente ptr 2 persoane :
-4 roșii mari și bine coapte (de tip prunișoare sau roma)
-1/2 castravete (curățat, fără semințe)
-1/2 ardei gras verde
-1 felie de pâine albă veche (1 zi), fără coajă (cca 30–40 g)
-1 cățel de usturoi mic (opțional, după gust)
-2 linguri ulei de măsline extravirgin
-1 lingură oțet de vin alb
-sare – după gust
-100–150 ml apă rece, dacă este necesar
Timp 15-20 minute (recomandat pentru răcire 1-2 ore).
Modul de preparare:
Înmuiați felia de pâine în apă rece timp de 5 minute, apoi stoarceți ușor excesul de apă.
Spălați și tăiați legumele în bucăți mai mici.
Adăugați în blender: roșiile, castravetele, ardeiul, usturoiul, pâinea înmuiată, uleiul de măsline, oțetul și sarea și blendați până obțineți o cremă fină.
Adăugați apă rece treptat, la nevoie, pentru a regla consistența.
Răciți la frigider cel puțin 1 oră.
Dacă preferați o textură mai fină, puteți strecura gazpacho-ul printr-o sită înainte de servire.
Serviți rece, garnisit cu bucățele de roșii, castraveți, ardei sau crutoane de pâine și un strop de ulei de măsline deasupra.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Supă cremoasă de roșii sau Supă rece de castraveți