Supă cremoasă de roșii

Supa cremoasă de roșii – simplu de preparat, delicioasă, aromată și frumos colorată, poate fi servită cu crutoane, smântână sau parmezan pentru un plus de savoare !

 Ingrediente ptr 4 persoane :

-1 kg roșii

-1 ceapă medie

-1 morcov

-1 cartof

-2-3 căței de usturoi

-1 lingură ulei de măsline

-1 l de apă

-sare și piper după gust

-frunze de busuioc sau pătrunjel

Timpul de pregătire 40-45 minute

Modul de preparare:

Curățați ceapa, morcovul, usturoiul, cartoful și tăiați-le bucățele mici.

Într-o oală mare, încingeți uleiul de măsline, adăugați ceapa și morcovul și sotați pentru 3-4 minute.

Decojiți roșiile (le puteți pune într-un bol cu apă fierbinte timp de 1-2 minute pentru a le curăța mai ușor de coajă), apoi tăiați-le cuburi și puneți-le în oală.

Turnați apa peste legume și lăsați să fiarbă timp de 15-20 de minute la foc mediu.

Odată ce legumele s-au fiert, folosiți un blender de imersie pentru a pasa supa direct în oală.

Adăugați sare și piper după gust.

Lăsați supa să mai fiarbă câteva minute pentru a se îmbina aromele. Gustați și ajustați condimentele, dacă este necesar.

Serviți supa caldă, decorată cu frunze de busuioc sau pătrunjel și smântână dacă doriți un plus de cremozitate.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Supă gazpacho sau Supă cremă de sparanghel

Articole Similare