Supa cremă de sparanghel este o opțiune sănătoasă și gustoasă, un preparat fin, elegant și plin de savoare, perfectă pentru un prânz rafinat sau o cină ușoară !
Ingrediente ptr 2 persoane :
-300 g sparanghel proaspăt
-1 ceapă mică
-1 cartof mediu
-500 ml apă
-2 linguri ulei de măsline
-100 ml smântână pentru gătit (opțional, pentru o textură mai cremoasă)
-sare și piper după gust
-1 linguriță suc de lămâie (opțional)
Timp de pregătire circa 35-40 minute.
Modul de preparare:
Spălați sparanghelul și tăiați-l în bucăți mici, îndepărtând partea lemnoasă a tulpinilor.
Curățați și tăiați ceapa și cartoful în cuburi mici.
Într-o oală, încălziți puțin uleiul de măsline și sotați ceapa, la foc mic, câteva minute.
Adăugați cartoful și sparanghelul, amestecând bine. Rumeniți totul pentru încă 5 minute, amestecând din când în când.
Adăugați apa caldă și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 15-20 de minute.
Odată ce legumele s-au fiert, mixați totul cu un blender vertical până când obțineți o compoziție fină și cremoasă. Dacă supa este prea groasă, puteți adăuga puțină apă suplimentară.
Dacă doriți o supă mai cremoasă, puteți adăuga smântâna pentru gătit.
Potriviți cu sare, piper și adăugați puțin suc de lămâie pentru un plus de prospețime.
Serviți supa fierbinte, decorată cu câteva vârfuri de sparanghel fiert, crutoane sau parmezan.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Budincă cu sparanghel