Rulada de porc – un preparat simplu, delicios și ușor de adaptat (puteți folosi și ciuperci, spanac sau alte legume în umplutură), iar gustul cărnii fragede combinat cu aroma afumată a baconului și textura topită a cașcavalului creează o combinație irezistibilă!
Ingrediente ptr 4 persoane:
-800 g mușchiuleț de porc sau cotlet fără os (o bucată lungă, pentru a se putea rula)
-150 g bacon sau șuncă afumată
-150 g cașcaval
-2 căței de usturoi
-sare și piper, după gust
-1 linguriță boia dulce
-2 linguri ulei de măsline
-1 linguriță ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, oregano – după preferințe)
-sfoară alimentară sau scobitori (pentru legat rulada)
Timp total circa 1 oră și 30 de minute.
Modul de preparare:
Tăiați carnea în așa fel încât să o „desfaceți” într-un dreptunghi mare și subțire, ca o foaie. Puteți folosi un ciocan de șnițele pentru a o bate ușor, uniform.
Presărați sare, piper, boia, ierburi aromatice și usturoiul tocat mărunt peste carne.
Așezați feliile de bacon/suncă, apoi cașcavalul și rulați carnea strâns, ca pe un cozonac legând-o cu sfoară alimentară sau puteți prinde marginile cu scobitori
Încingeți o tigaie cu ulei și rumeniți rulada pe toate părțile (2-3 minute/parte).
Transferați-o într-o tavă, acoperiți cu un capac și puneți-o la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 45-50 minute.
În ultimele 10 minute, îndepărtați capacul pentru a se rumeni frumos.
Serviți rulada feliată, alături de piure de cartofi, legume la cuptor, salată verde sau salată de varză.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Cotlet de porc cu sos de portocale