Bruschettele de cartofi dulci – o rețetă ușor de preparat, colorată, sănătoasă și plină de arome!
Ingrediente ptr 4 persoane :
-2 cartofi dulci mari
-200 g brânză de capră sau brânză feta (sau alt tip de brânză preferat)
-2 roșii
-100 g de măsline negre fără sâmburi
-2 linguri de ulei de măsline
-1 linguriță de oregano uscat
-sare și piper după gust
Timpul de pregătire circa 35-40 minute.
Modul de preparare :
Spălați cartofii dulci și tăiați-i în felii subțiri, de aproximativ 1 cm grosime.
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Așezați feliile de cartofi dulci pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.
Stropiți feliile de cartofi cu ulei de măsline, presărați sare, piper și oregano.
Coaceți-le timp de 20-25 de minute, până devin fragede și ușor rumenite la margini.
Între timp, tăiați roșiile în cuburi mici și amestecați-le cu măslinele tăiate.
Tăiați sau zdrobiți brânza în bucăți mici.
Odată ce feliile de cartofi dulci s-au copt, lăsați-le puțin să se răcească, așezați-le pe o farfurie și adăugați deasupra brânza și roșiile amestecate cu măsline.
Serviți bruschetele ca gustare sau aperitiv, minunate și cele cu roșii : Bruschette cu roșii și feta
Poftă bună!