Bruschette de cartofi dulci

Bruschettele de cartofi dulci – o rețetă ușor de preparat, colorată, sănătoasă și plină de arome!

Ingrediente ptr 4 persoane :

-2 cartofi dulci mari

-200 g brânză de capră sau brânză feta (sau alt tip de brânză preferat)

-2 roșii

-100 g de măsline negre fără sâmburi

-2 linguri de ulei de măsline

-1 linguriță de oregano uscat

-sare și piper după gust

Timpul de pregătire circa 35-40 minute.

Modul de preparare :

Spălați cartofii dulci și tăiați-i în felii subțiri, de aproximativ 1 cm grosime.

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Așezați feliile de cartofi dulci pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt.

Stropiți feliile de cartofi cu ulei de măsline, presărați sare, piper și oregano.

Coaceți-le timp de 20-25 de minute, până devin fragede și ușor rumenite la margini.

Între timp, tăiați roșiile în cuburi mici și amestecați-le cu măslinele tăiate.

Tăiați sau zdrobiți brânza în bucăți mici.

Odată ce feliile de cartofi dulci s-au copt, lăsați-le puțin să se răcească, așezați-le pe o farfurie și adăugați deasupra brânza și roșiile amestecate cu măsline.

Serviți bruschetele ca gustare sau aperitiv, minunate și cele cu roșii : Bruschette cu roșii și feta

Poftă bună!

 

Articole Similare