Carpaccio de somon afumat și burrata – o rețetă delicioasă și rafinată!
Carpaccio – originar din Italia, mai exact Veneția, inițial pregătit din carne de vită, cunoscând apoi numeroase variații, una dintre cele mai populare fiind cea cu somon, un deliciu pentru papilele gustative.
Numele ”carpaccio” vine de la pictorul italian Vittore Carpaccio, cunoscut pentru faptul că folosea un roșu intens în operele sale.
Burrata – originară din regiunea Puglia – sudul Italiei este o brânză moale și cremoasă, de forma unui săculeț oval sau rotund, în interiorul căruia se află un amestec de brânză și smântână.
Carpaccio de somon afumat și burrata – rețeta perfectă pentru un aperitiv, o simfonie perfectă între gustul afumat al somonului și cremozitatea burratei.
Ingrediente pentru 2 persoane :
-200 g somon afumat
-125 g burrata
-1 lămâie stoarsă
-ulei de măsline extravirgin
-crutoane de pâine
-sare și piper (după gust)
-fructe mixte de pădure (opțional)
Timpul de pregătire 10-15 minute
Modul de preparare :
Așezați feliile de somon afumat, pe o farfurie, într-un cerc sau suprapuse, după preferințe.
Rupeți burrata în bucăți și așezați-o deasupra somonului.
Stropiți cu ulei de măsline, suc de lămâie, adăugați sare și piper după gust și presărați crutoanele de pâine deasupra, pentru o textură crocantă împreună cu fructele mixte de pădure, pentru un plus de aromă.
Serviți imediat, ca aperitiv sau fel principal.
Puteți savura și : Tartine cu somon afumat, avocado și feta
Poftă bună!