Creveți în tempura – specialitatea japoneză populară în întreaga lume, o idee pentru un aperitiv rafinat sau fel principal super rapid, delicios, cu o textură crocantă și gust delicat !
Ingrediente ptr 2 persoane:
-200–250 g creveți decorticați (preferabil cu coadă)
-sare, piper după gust
-1 ou
-100 ml apă foarte rece (poate fi apă cu gheață)
-1/2 cană de făină albă
-1 lingură amidon de porumb (pentru un aluat mai crocant)
-ulei vegetal (de floarea-soarelui sau arahide), pentru prăjit
Timp total circa 20 de minute.
Modul de preparare :
Curățați creveții (dacă nu sunt decorticați) păstrând codițele.
Uscați-i bine cu prosoape de hârtie și condimentați-i cu sare și piper.
Într-un bol, bateți oul ușor, adăugați apa rece și amestecați ușor.
Încorporați făina și amidonul cu o furculiță, în mod delicat, în așa fel încât aluatul să rămână grunjos, nu neted.
Încălziți uleiul la 170–180°C.
Treceți fiecare crevete prin aluat și puneți-l direct în uleiul încins.
Prăjiți 1-2 minute pe fiecare parte până devin aurii și crocanți.
Scoateți-i pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
Serviți cu sos de soia, maioneză cu usturoi/lămâie, alături de orez sau legume tempura, după preferințe.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Creveți gratinați sau Creveți în sos de vin alb