Creveți în tempura

Creveți în tempura – specialitatea japoneză populară în întreaga lume, o idee pentru un aperitiv rafinat sau fel principal super rapid, delicios, cu o textură crocantă și gust delicat !

Ingrediente ptr 2 persoane:

-200–250 g creveți decorticați (preferabil cu coadă)

-sare, piper după gust

-1 ou

-100 ml apă foarte rece (poate fi apă cu gheață)

-1/2 cană de făină albă

-1 lingură amidon de porumb (pentru un aluat mai crocant)

-ulei vegetal (de floarea-soarelui sau arahide), pentru prăjit

Timp total circa 20 de minute.

Modul de preparare :

Curățați creveții (dacă nu sunt decorticați) păstrând codițele.

Uscați-i bine cu prosoape de hârtie și condimentați-i cu sare și piper.

Într-un bol, bateți oul ușor, adăugați apa rece și amestecați ușor.

Încorporați făina și amidonul cu o furculiță, în mod delicat, în așa fel încât aluatul să rămână grunjos, nu neted.

Încălziți uleiul la 170–180°C.

Treceți fiecare crevete prin aluat și puneți-l direct în uleiul încins.

Prăjiți 1-2 minute pe fiecare parte până devin aurii și crocanți.

Scoateți-i pe șervețele de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Serviți cu sos de soia, maioneză cu usturoi/lămâie, alături de orez sau legume tempura, după preferințe.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Creveți gratinați sau Creveți în sos de vin alb

 

Articole Similare