Creveții în sos de vin alb – o combinație delicioasă, ușor de preparat, plini de savoare și care îmbină dulceața naturală a creveților cu aromele profunde ale vinului !
Ingrediente ptr 2 persoane:
-300 g creveți decorticați
-2 linguri ulei de măsline
-2 căței de usturoi, tocați mărunt
-100 ml vin alb sec
-1 lingură suc de lămâie
-sare și piper după gust
-1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
Timpul de pregătire circa 20-30 minute.
Modul de preparare:
Spălați creveții sub apă rece și uscați-i cu un prosop de bucătărie.
Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline la foc mediu, adăugați usturoiul tocat și sotați 1-2 minute.
Adăugați creveții în tigaie și gătiți-i timp de 3-4 minute, amestecând din când în când, până devin roz și opaci.
Turnați vinul alb, sucul de lămâie și lăsați încă 3-5 minute, până când sosul se reduce puțin. Așezonați cu sare și piper după gust.
Opriți focul, presărați pătrunjelul tocat și serviți cu pâine proaspătă sau garnitura preferată.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Creveți gratinați