Mini baghete gratinate o rețetă rapidă, ușor de făcut și foarte gustoasă care poate fi servită ca aperitiv sau gustare în orice moment al zilei!
Ingrediente ptr 4-5 persoane:
-5 mini baghete tăiate pe lung
-200 g șuncă tăiată cubulețe
-200 g cașcaval ras (sau o combinație de cașcaval și mozzarella)
-2 linguri de unt (pentru un gust mai cremos)
-2 linguri de muștar (opțional, pentru un gust mai intens)
-sare și piper după gust
-ierburi aromate după preferință
Timpul de pregătire 20-25 minute.
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-un castron mic, topiți untul la microunde sau la foc mic.
Adăugați muștarul și amestecați bine.
Condimentați cu sare, piper și ierburile aromate, după gust.
Puneți mini baghetele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le
cu amestecul de unt și muștar.
Adăugați cubulețețe de șuncă pe fiecare mini baghetă.
Presărați deasupra cașcavalul ras, cât să acopere bine fiecare mini baghetă.
Dați la cuptor și lăsați să se coacă timp de 10-15 minute sau până când cașcavalul se topește și capătă o culoare aurie și crocantă.
Scoateți mini baghetele din cuptor și serviți !
Vă recomandăm și alte rețete precum : Mini foietaje cu șuncă și ouă sau Croque monsieur – sandviş cu brânză şi şuncă
Poftă bună !