Paste cu ton și dovlecei – o rețetă ușoară și gustoasă, o combinație simplă, perfectă pentru „rezolvarea” prânzurilor sau a cinelor, chiar și în ultimul moment!
Ingrediente – 4 persoane:
-320 gr paste (fusili sau penne)
-400 gr de dovlecei
-100 gr ton in ulei
-1 catel de usturoi
-coaja rasa de la 1/2 lamaie netratata
-frunze de menta (aleatoriu)
-ulei de masline
-sare
Timpul de preparare 15-20 minute
Modul de preparare :
Puneti apa la fiert pentru paste. Intre timp spălați dovleceii și tăiați-i în felii rotunde, rumeniți cățelul de usturoi într-o tigaie cu ulei, adăugați dovleceii și sotati-i, amestecând până când devin ușor aurii. Condimentati-i cu sare. Adăugați tonul bine scurs de ulei in tigaia cu dovlecei.
Imediat ce apa incepe sa dea in clocot puneti pastele la fiert(de preferință al dente).
Scurgeti bine pastele si adăugați-le in tigaia cu dovlecei si ton, amestecand totul timp de câteva minute, astfel încât să se aromatizeze.
Adăugați, după plac, lămâia rasă și câteva frunze de mentă.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Fettuccine cu dovlecei și lămâie