Pesto de roșii

Pesto de roșii  – varianta delicioasă a pesto-ului clasic genovez, este o cremă aromată cu o consistență densă, ideală pentru a fi întinsă pe crutoane sau pentru condimentarea pastelor și a diferitelor salate.

Ingrediente ptr 6-8 porții:

-250 g roșii uscate în ulei

-50 ml ulei de măsline extravirgin

-30 g parmezan ras

-20 g miez de nucă

-1/2 cățel de usturoi

-8-10 frunze de busuioc

-sare după gust

-oregano după gust

Timp de preparare  circa 20 minute.

Modul de preparare:

Scurgeți bine roșiile din ulei și puneți-le într-un mixer de bucătărie.

Adăugați parmezanul ras și cățelul de usturoi, nucile și uleiul de măsline.

Mixați până se omogenizează, adăugați frunzele de busuioc și mixați din nou câteva momente.

Dacă pesto-ul este prea gros, puteți adăuga mai mult ulei.

Condimentați cu sare doar la sfârșit, după gust și dacă nu îl consumați imediat, păstrați-l la frigider, într-un borcan cu capac.

Recomandări :

Puteți înlocui nucile cu migdale sau semințe de pin iar în loc de busuioc puteți folosi rucola.

Pentru un efect mai rustic, mixați ingredientele scurt.

Puteți folosi pesto de roșii pentru a condimenta pastele de ex : Paste cu ton și dovlecei sau întins pe crutoane și servit alături de Pâté de ficăței de pui – de casă

Poftă bună!

 

Articole Similare