AcasăIngrediente principaleLegumeSalată de sfeclă roşie

Salată de sfeclă roşie

Salata de sfeclă roşie – o rețetă simplă și la îndemâna tuturor, uşor de pregătit, sănătoasă, benefică pentru ficat, un bun aliat împotriva anemiei şi a sistemului imunitar!

Ingrediente ptr 4 persoane:

-8 bucăţi de sfeclă de dimensiuni medii, întregi și necurățate

-60 ml ulei de măsline

-30 ml oţet de mere

-sucul de la o jumătate de lămâie

-ierburi tocate, subțiri : pătrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin

-sare şi piper, după gust

Timp total circa 30 de minute.

Modul de preparare:

Spălați sfecla roşie şi fierbeți-o în apă cu un praf de sare, timp de 20 – 30 de minute, până când cuțitul pătrunde cu ușurință în mijlocul sfeclei.

Odată fiartă lăsați-o să se răcească, curățați-o de coajă și tăiați-o în cuburi de aproximativ 1 cm – 2 cm.

Puneți sfecla într-un castron, condimentați-o cu ulei, oțet de mere, sucul de lămâie, ierburile aromate, sare, piper și încorporați bine.

Puteți adăuga, după plac, mini mozzarelline, boabe de porumb fiert sau frunze de valeriana pentru un gust mai bogat.

Poftă bună!

Puteți încerca și : Salată de sfeclă roșie crudă

Articole Similare