Salată a la Liege, reteta si modul de preparare.
Fierbeţi cartofii cu tot cu coajă. Fierbeţi al dente fasolea verde. Fierbeţi ouăle tari.
Tocaţi ceapa li tăiaţi kaizerul în bucăţele. Topiţi untul într-o tigaie şi rumenişi ceapa şi kaizerul. Când acesta s-a prăjit, adăugaţi fasolea verde, săraţi, piperaţi şi puneţi în compoziţie o lingură de oţet.
Faceţi sosul vinaigrette amestecând muşrat, ulei de măsline, oţet, sare şi piper.
Tăiaţi cartofii şi ametecaţi-i peste compoziţia cu fasole verde, turnaţi sosul vinaigrette şi amestecaţi din nou. Tăiaţi ouăle tari în patru şi puneţi.le peste salată. Serviţi salata călduţă..
Salată a la Liege – ingrediente pentru 4 persoane
- 500 g cartofi
- 300 g fasole verde
- două cepe
- 4 ouă
- 4 felii de kaizer
- o lingură de oţet de cidru
- un cubuleţ de unt
- muştar, oţet, ulei de măsline, sare şi piper pentru sosul vinaigrette