O rețetă simplă și rapidă pentru o salată Caprese, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare ușoară și delicioasă, plină de arome mediteraneene!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-2 roșii mari, coapte
-125 g brânză mozzarella proaspătă (ideal, mozzarella de bivoliță)
-câteva frunze de busuioc proaspăt
-2-3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
-sare și piper după gust
Timpul de pregătire 10-15 minute.
Modul de pregătire:
Tăiați roșiile și mozzarella în felii groase de aproximativ 1 cm.
Rupeți frunzele de busuioc în bucăți mari.
Așezați feliile de roșii și mozzarella pe un platou, alternându-le, într-un aranjament circular sau liniar.
Între feliile de roșii și mozzarella, puneți câte o frunză de busuioc.
Stropiți salata cu ulei de măsline extra-virgin.
Așezonați cu sare și piper după gust.
Poftă bună!
Puteți încerca și alte variante de salate precum : Salată multicoloră sau Salată a la Liege