Salată Caprese

O rețetă simplă și rapidă pentru o salată Caprese, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare ușoară și delicioasă, plină de arome mediteraneene!

Ingrediente ptr 2 persoane:

-2 roșii mari, coapte

-125 g brânză mozzarella proaspătă (ideal, mozzarella de bivoliță)

-câteva frunze de busuioc proaspăt

-2-3 linguri de ulei de măsline extra-virgin

-sare și piper după gust

Timpul de pregătire 10-15 minute.

Modul de pregătire:

Tăiați roșiile și mozzarella în felii groase de aproximativ 1 cm.

Rupeți frunzele de busuioc în bucăți mari.

Așezați feliile de roșii și mozzarella pe un platou, alternându-le, într-un aranjament circular sau liniar.

Între feliile de roșii și mozzarella, puneți câte o frunză de busuioc.

Stropiți salata cu ulei de măsline extra-virgin.

Așezonați cu sare și piper după gust.

Poftă bună!

Puteți încerca și alte variante de salate precum : Salată multicoloră sau Salată a la Liege

Articole Similare