Lintea este o leguminoasă cunoscută pentru valoarea ei nutritivă ridicată: o sursă excelentă de proteine vegetale, bogată în fier, fosfor și vitamine B.
Supa cremă de linte și ciuperci este ușoară, gustoasă, foarte simplu de preparat și se gătește rapid, un prim fel sănătos, ușor si cu o aromă unică!
Perfect pentru cinele din serile de iarnă!
INGREDIENTE – PTR 4 PERSOANE:
-400 gr linte uscata
-250 gr ciuperci
-1 litru apa fierbinte
-1 ceapă roșie
-1 legatura de pătrunjel
-sare si piper dupa gust
-ulei de măsline extravirgin
-crutoane de paine
Timp de pregatire -aprox 1 ora si jumatate
MODUL DE PREPARARE :
Puneti lintea la înmuiat timp de 30 minute, dupa care fierbeți-o în apă sărată timp de aproximativ 30 de minute. Scurgeți lintea și amalgamati-o într-un castron cu ajutorul unui blender.
Puneți ciupercile feliate într-o cratita cu ulei și gătiți timp de 10 minute. Adăugați o mână de pătrunjel tocat și continuați să gătiți încă 5 minute. Condimentati cu sare și piper.
Într-o alta cratiță, sotați ceapa tocată, adăugați lintea cremoasa și ciupercile,( le puteti lasa bucati, dupa gust sau le puteti da prin blender) .
Amestecati bine și adaugati circa un litru de apa fierbinte, continuand la foc mic timp de 5-10 minute.
Serviți supa de linte și ciuperci, garnisită cu crutoane crocante, pătrunjel și un strop de ulei de măsline extravirgin.
Pofta buna !
Vă recomandăm și alte rețete cu ciuperci precum: Tocăniță de ciuperci sau Supă cremă de ciuperci