Supa cremă de linte și ciuperci – ușoară, gustoasă, foarte simplu de preparat, un prim fel sănătos, ușor si cu o aromă unică, perfect pentru prânz sau cină !
Lintea – cunoscută pentru valoarea ei nutritivă ridicată este o sursă excelentă de proteine vegetale, bogată în fier, fosfor și vitamine B.
Ingrediente ptr 4 persoane :
-400 gr linte uscata
-250 gr ciuperci
-1 litru apă fierbinte
-1 ceapă roșie
-1 legătură de pătrunjel
-sare si piper după gust
-ulei de măsline extravirgin
-crutoane de pâine
Timp de pregatire -aprox 1 oră si jumătate
Modul de preparare :
Puneti lintea la înmuiat timp de 30 minute, dupa care fierbeți-o în apă sărată timp de aproximativ 30 de minute. Scurgeți lintea și amalgamati-o într-un castron cu ajutorul unui blender.
Puneți ciupercile feliate într-o cratiță cu ulei și gătiți timp de 10 minute. Adăugați o mână de pătrunjel tocat și continuați să gătiți încă 5 minute. Condimentati cu sare și piper.
Într-o altă cratiță, sotați ceapa tocată, adăugați lintea cremoasă și ciupercile,( le puteti lăsa bucăti, dupa gust sau le puteti da prin blender) .
Amestecati bine și adăugați circa un litru de apă fierbinte, continuând la foc mic timp de 5-10 minute.
Serviți supa de linte și ciuperci, garnisită cu crutoane crocante, pătrunjel și un strop de ulei de măsline extravirgin.
Poftă bună !
Vă recomandăm și alte rețete cu ciuperci precum: Tocăniță de ciuperci sau Supă cremă de ciuperci

