Tartare de sfeclă roșie

Tartare de sfeclă roșie – o rețetă vegetariană, elegantă și răcoritoare, cu un gust dulceag și ușor acrișor, perfectă ca aperitiv care poate fi servit pe un pat de rucola, cu pâine prăjită sau crackers.

Ingrediente pentru 2 persoane:

-2 sfecle roșii medii (fierte sau coapte, apoi răcite)

-1 linguriță muștar Dijon

-1 lingură oțet balsamic

-1 lingură ulei de măsline extravirgin

-1/2 ceapă roșie mică (tocată foarte fin)

-1/2 linguriță sare

-opțional: 1 linguriță capere tocate sau castraveciori murați pentru un plus de aciditate)

Timp total de pregătire: 1-2 ore în funcție de mărimea sfeclei.

Modul de preparare:

Fierbeți sau coaceți sfecla până când puteți înfige cu ușurință o furculiță în ea. Lăsați-o să se răcească complet, apoi curățați-o de coajă.

Tăiați sfecla cubulețe mici și uniforme.

Într-un bol, amestecați uleiul de măsline, oțetul balsamic, muștarul și sarea.

Adăugați ceapa tocată și, eventual, caperele sau castraveții murați.

Puneți sfecla tăiată în amestecul obținut și amalgamați ușor.

Cu ajutorul unui inel de metal  sau manual, montați tartarul pe farfurii.

Serviți pe felii de pâine prăjită, lângă o salată de rucola cu dressing simplu sau ca garnitură pentru preparate din pește.

Poftă bună !

Vă recomandîm și : Salată de sfeclă roșie crudă

 

Articole Similare