AcasăCategorii rețeteCiorbe și supeSupă cremă de praz și cartofi

Supă cremă de praz și cartofi

Supa cremă de praz și cartofi – o rețetă simplă, rapidă și cremoasă, cu un gust dulceag și care merge bine în combinație cu brânză rasă sau crutoane, perfectă pentru o masă ușoară!

Ingrediente ptr 4 persoane :

-2-3 fire de praz (circa 400-500 gr, doar partea albă)

-1 cartof mare

-1 ceapă

-2-3 căței de usturoi

-1 litru de supă de legume sau apă

-2-3 linguri de ulei de măsline

-sare și piper, după gust

Opțional: crutoane sau brânză rasă pentru decor.

Timpul de pregătire 30-35 minute.

Modul de preparare:

Spălați prazul și tăiați-l în rondele subțiri. Curățați și tăiați cartoful și ceapa. Usturoiul îl puteți toca mărunt sau pisa.

Într-o oală mare, puneți uleiul de măsline sau untul la încălzit și sotați ceapa timp de 2-3 minute, adăugați usturoiul și prazul tăiat și continuați să sotați pentru încă 5-7 minute.

Adăugați cartoful tăiat cubulețe, supa de legume sau apă, sare și piper și lăsați să fiarbă la foc mediu aproximativ 15-20 minute.

Odată ce legumele sunt fierte, folosiți blenderul pentru a transforma amestecul într-o cremă fină.

Serviți supa cremă de praz caldă, garnisită cu brânză rasă, crutoane sau diferite semințe.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Supă cremă de dovleac

Articole Similare