Supa cremă de praz și cartofi – o rețetă simplă, rapidă și cremoasă, cu un gust dulceag și care merge bine în combinație cu brânză rasă sau crutoane, perfectă pentru o masă ușoară!
Ingrediente ptr 4 persoane :
-2-3 fire de praz (circa 400-500 gr, doar partea albă)
-1 cartof mare
-1 ceapă
-2-3 căței de usturoi
-1 litru de supă de legume sau apă
-2-3 linguri de ulei de măsline
-sare și piper, după gust
Opțional: crutoane sau brânză rasă pentru decor.
Timpul de pregătire 30-35 minute.
Modul de preparare:
Spălați prazul și tăiați-l în rondele subțiri. Curățați și tăiați cartoful și ceapa. Usturoiul îl puteți toca mărunt sau pisa.
Într-o oală mare, puneți uleiul de măsline sau untul la încălzit și sotați ceapa timp de 2-3 minute, adăugați usturoiul și prazul tăiat și continuați să sotați pentru încă 5-7 minute.
Adăugați cartoful tăiat cubulețe, supa de legume sau apă, sare și piper și lăsați să fiarbă la foc mediu aproximativ 15-20 minute.
Odată ce legumele sunt fierte, folosiți blenderul pentru a transforma amestecul într-o cremă fină.
Serviți supa cremă de praz caldă, garnisită cu brânză rasă, crutoane sau diferite semințe.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Supă cremă de dovleac