Parmigiana de vinete la cuptor – o rețetă diferită de parmigiana clasică de vinete (la rețeta clasică vinetele fiind prăjite ), mai ușoară și mai rapid de pregătit.
Astăzi vă prezentăm varianta la cuptor, pentru cine nu dorește să prăjească vinetele, aceasta fiind rețeta ideală, mult mai sănătoasă și la fel de gustoasă.
Ingrediente ptr 4-6 persoane :
-1 vânătă mare
-3 mozzarelle de cate 125 gr fiecare
-1 cățel de usturoi
-200 ml de sos de roșii
-ulei de masline
-busuioc proaspăt
-sare
-piper
-200 gr parmezan ras
Timp de preparare – aprox 1 ora si 30 minute.
Modul de preparare :
Spălați vinetele și tăiați-le pe lung, în felii mai groase.
Presărați-le cu sare și lăsați-le timp de cel puțin 30 de minute, apoi clătiți-le și uscați-le cu hârtie de bucătărie.
Așezați-le pe o foaie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și coaceți-le la cuptor la 220 °, timp de aproximativ 10-15 de minute pe fiecare parte sau până când devin maro auriu. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească.
Apoi pregătiți sosul de roșii: într-o cratiță, puneti uleiul cu usturoiul, adăugați sosul de roșii, o frunză de busuioc, sare, piper și fierbeti la foc mic, aproximativ 10 minute.
Pregătiți o tava de cuptor adâncă și unsă cu ulei, așezați alternativ felii de vinete cu felii de mozzarella, astfel încât acestea să fie aranjate ușor suprapuse și într-un singur strat.
Distribuiți sosul de roșii peste vinete și mozzarella si presărati cu mult parmezan ras.
Coaceți in cuptorul preîncălzit la 200° timp de 10-15 minute sau până se rumenesc.
Puteți încerca și varianta de : Vinete umplute cu brânză la cuptor sau Vinete alla pizzaiola la cuptor
Poftă bună !