Vinetele umplute cu brânză la cuptor pot fi o garnitură super gustoasă pentru carne sau pește, dar și un fel secundar perfect, rapid și ușor de preparat.
Există o multitudine de variante, cum ar fi vinetele umplute la cuptor cu : carne tocată, orez, pește, roșii și diverse brânzeturi.
Astăzi am ales să vă propunem varianta de vinete cu o umplutură simplă dar foarte gustoasă.
Ingrediente ptr 2 persoane :
– 2 vinete medii-mari
– 2 căței de usturoi
– 200 g brânză (feta, telemea de vaca sau oaie)
– 1lingură pesmet
– 4 linguri ulei de măsline
– sare și piper după gust
-1 legătură pătrunjel proaspăt
-ierburi aromate : oregano, rozmarin, busuioc (la alegere)
Timp de preparare circa 50 minute.
Modul de preparare :
Spălați vinetele și tăiați-le pe lungime, scoțând miezul cu o lingură și având grijă să nu le stricați coaja.
Presărați puțină sare pe interiorul vinetelor și lăsați-le timp de 30 de minute pentru a elimina gustul amar.
Într-un castron, amestecați brânza cu miezul de la vinete, usturoiul pisat, pesmetul, uleiul de măsline, sare și piper.
Umpleți vinetele cu amestecul obținut și așezați-le într-o tavă.
Coaceti în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute, până devin aurii.
La final, presărați pătrunjel proaspăt tocat sau alte ierburi aromate (după gust) și serviți.
Puteți încerca și binecunoscuta rețetă de : Parmigiana de vinete la cuptor sau Vinete alla pizzaiola la cuptor
Poftă bună!