AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriVinete umplute cu brânză la cuptor

Vinete umplute cu brânză la cuptor

Vinetele umplute cu brânză la cuptor pot fi o garnitură super gustoasă pentru carne sau pește, dar și un fel secundar perfect, rapid și ușor de preparat.

Există o multitudine de variante, cum ar fi vinetele umplute la cuptor cu : carne tocată, orez, pește, roșii și diverse brânzeturi.

Astăzi am ales să vă propunem varianta de vinete cu o umplutură simplă dar foarte gustoasă.

Ingrediente  ptr 2 persoane :

– 2 vinete medii-mari

– 2 căței de usturoi

– 200 g brânză (feta, telemea de vaca sau oaie)

– 1lingură pesmet

– 4 linguri ulei de măsline

– sare și piper după gust

-1 legătură pătrunjel proaspăt

-ierburi aromate : oregano, rozmarin, busuioc (la alegere)

Timp de preparare circa 50 minute.

Modul de preparare :

Spălați vinetele și tăiați-le pe lungime, scoțând miezul cu o lingură și având grijă să nu le stricați coaja.

Presărați puțină sare pe interiorul vinetelor și lăsați-le timp de 30 de minute pentru a elimina gustul amar.

Într-un castron, amestecați brânza cu miezul de la vinete, usturoiul pisat, pesmetul, uleiul de măsline, sare și piper.

Umpleți vinetele cu amestecul obținut și așezați-le într-o tavă.

Coaceti în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute, până devin aurii.

La final, presărați pătrunjel proaspăt tocat sau alte ierburi aromate (după gust) și serviți.

Puteți încerca și binecunoscuta rețetă de : Parmigiana de vinete la cuptor sau Vinete alla pizzaiola la cuptor

Poftă bună!

 

Articole Similare