AcasăIngrediente principaleLegumeTortellini cu roșii cherry și parmezan

Tortellini cu roșii cherry și parmezan

Tortellini sunt un tip de paste tradiționale italiene, originare din regiunea Emilia-Romagna, sub formă de inel, cu marginile îndoite care înfășoară o umplutură pe bază de : carne, brânză, ricotta, spanac, ciuperci sau chiar pește.

Tortellini cu roșii și parmezan este una dintre cele mai ușoare rețete, delicioasă, rapidă și ideală pentru prânz sau cină !

 Ingrediente ptr 2 persoane :

-250 g tortellini (umpluți cu brânză sau carne)

-400 g roșii cherry

-2 căței de usturoi

-2-3 linguri ulei de măsline

-sare și piper, după gust

-busuioc proaspăt

-parmezan ras

Timpul de pregătire 15-20 minute

Modul de preparare :

Într-o oală mare, aduceți apă la fiert, adăugați sare și fierbeți tortellini conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 3-5 minute). Scurgeți și păstrați câteva linguri din apă.

Între timp, într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați cățeii de usturoi și căliți-i timp de 1-2 minute, până devin aurii.

Adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate și lăsați să fiarbă timp de 5-7 minute, amestecând din când în când. Condimentați cu sare și piper.

Adăugați tortellini în tigaie și amestecați. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțină apă din cea în care au fiert tortellini.

Serviți cu busuioc proaspăt si parmezan ras.

Poftă bună!

Vă recomandăm să încercați și alte rețete cu tortellini precum : Supă cu tortellini

Articole Similare