Foietajele cu roșii și măsline sunt gustoase și apetisante, excelente ca aperitiv sau gustare și ușor de preparat!
Ingrediente ptr 4 persoane :
-1 pachet de aluat de foietaj (aproximativ 250-300g)
-2-3 roșii mari (sau roșii cherry)
-100 g măsline verzi sau negre (fără sâmburi)
-100 g brânză mozzarella (sau brânză de capră, feta, după preferință)
-2 linguri ulei de măsline
-1 linguriță oregano sau busuioc
-sare și piper după gust
Timpul de preparare 30-35 minute.
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Întindeți aluatul de foietaj pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Dacă aluatul este într-un pachet dreptunghiular, îl puteți lăsa așa sau îl puteți tăia în patru bucăți mai mici (pentru porții individuale).
Spălați roșiile și tăiați-le felii subțiri (dacă folosiți roșii cherry, le puteți tăia în jumătăți).
Tăiați măslinele după preferință.
Întindeți un strat subțire de brânză pe aluat, așezați feliile de roșii și măsline peste brânză și presărați puțin oregano sau busuioc deasupra.
Stropiți cu ulei de măsline, adăugați sare și piper după gust și dați la cuptor circa 15-20 minute, până când aluatul este frumos rumenit și crocant, iar brânza topită.
Vă recomandăm și alte rețete cu foietaj : Mini pizzette din foietaj sau Mini foietaje cu șuncă și ouă
Poftă bună!